Tips til første date

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

4 gode råd til hvordan du får en god første date

Løp en tur før du skal på date, og prøv ikke å være flørtende og forførende fra første øyeblikk. Hvis du klarer det, så blir den første daten din mye mindre anspent. Den første daten er nemlig en disiplin som kan få selv den mest selvsikre ut på glattisen. Likevel, forberedelser kan være en del av løsningen hvis man gjerne vil bli kvitt nervene. Nedenfor kan du lese fire gode råd for å få ro på nervene, og gi deg selv de beste betingelsene på den første daten.

Vær fysisk innen du skal på date

Innen man skal av sted på den første daten, så kan det være en god idé å bli kvitt litt av all den energien som er i ferd med å bygge seg opp i spenning. De fleste menn og kvinner får en kroppslig ro og tenker klarere når de har vært fysisk aktive i tiden før daten. Derfor er en løpetur en god idé. Man kan også forberede seg ved å gi kroppen sin litt oppmerksomhet og kjærlighet, som for eksempel med et varmt og langt bad, eller ved å smøre seg inn i en lekker krem.

Dater du en drøm?

Hvis du har problemer med nattesøvnen eller appetitten før daten, så er det god grunn til å stoppe opp og bruke litt tid på dine egne forventninger. Det kunne nemlig være et signal om at det å finne kjærligheten og møte den riktige er så stort at det faktisk blir større enn den du skal date. I tillegg så må man være oppmerksom på hvor mye man legger i selve daten, ellers så kommer det til å ta alt fokuset. Så hvis man har mulighet og selvinnsikt nok, så er det en god idé å overveie hvorfor de faktorene blir så viktige for en selv.

Start stille og rolig

Når man så kommer til cafeen eller hvor nå enn det er dere skal møtes, så må man la forventingene ligge igjen utenfor døra. Prestasjonsangst er en naturlig følge av hvor viktig vi vet førsteinntrykket er, men er samtidig med til å blokkere en naturlig tilgang til en samtale. Det finnes ingen fasit på hva som er et godt samtaleemne på første date, men det viktige er at det hele foregår så naturlig og organisk som overhodet mulig. Mange menn føler dessuten at det simpelthen forventes at de skal flørte når de er på date, og at de skal flørte fra første minutt. Dette kan for mange være enormt vanskelig å leve opp til, og det er heller ikke rimelig med slike forventninger. Man kan i stedet starte en samtale som om det var en god venn man var på byen med, og så kan man etter hvert flette litt flørting inn. Det viktige er at man ikke stiller urimelige krav og urealistiske forventninger til seg selv.

Bli på egen banehalvdel

Mange kvinner fokuserer på hva som eventuelt foregår i hodet på mannen de er på date med. De fokuserer ikke på hvordan de selv har det, men på hva han gjerne vil ha, og om han kanskje syns det man sa var teit og dumt. Her er det viktig at man blir på sin egen banehalvdel, og husker på at det er altså en selv som kanskje skal bli kjæreste med denne personen – så det viktigste er altså hva du selv synes. Det eneste man kan gjøre i en sånn situasjon er jo, tross alt, å bare være seg selv.

Populære sider